≡ Menu

Отглеждане и размножаване на розово данио

Описание: Розово данио Danio Brachydanio rerio

Отглеждане и размножаване на розово данио  Даниото известно още като Риба зебра (Danio rerio), е вид тропическа сладководна риба от семейство Шаранови. Рибата зебра има сребристо или златисто оцветяване и от главата до опашната перка е покрита с ярки синьо-лилави линии. Тялото ѝ има вретеновидна форма и е странично сплескано, като устата ѝ е насочена нагоре. Женските рибки обикновено са по-големи от мъжките и достигат до 6,4 сантиметра. розово данио хайвер Мъжките имат златисти ивици и са по-тънки от женските, които имат по-голям и белезникав корем, и сребърни ивици вместо златисти. Максимална дължина на израстване е до 6,4 сантиметра, въпреки че в аквариум рядко достигат 4 сантиметра. Продължителността на живота в аквариум е около две до три години, а в естествена среда достгат до пет години.

Характеристики: Розово данио Danio Brachydanio rerio

Разпространение: Видът е разпространен в потоците на югоизточния хималайски район и се среща в някои части на Индия, Пакистан, Бангладеш, Непал и Бирма.
Аквариум: над 40 – 50 литра
Вода: рН 6.0 – 8.0, твърдост на водата 10GH
Температура: 24.6°C – 38.6°C
Осветление: всякакво
розово данио размножаване  Декорация: това са пасажни риби, плуват много некоординирано и правят резки движения, за това е нужно голямо пространство за тях
Хранене: растителна, суха, гранулирана, люспи
Скорост на растеж: средно
Зрялост: след 12 месеца
Живот: от 2 до 3 години

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!